Streetdance

Maandag
Dinsdag
D
onderdag
Donderdag
Donderdag
Vrijdag
Vrijdag
Vrijdag
16.30 – 17.30
17.30 – 18.30
15.45 – 16.30
16.30 – 17.30
19.30 – 20.30
14.00 – 14.45
14.45 – 15.30
15.30 – 16.30
 
groep 5,6,7,8
klas 1,2,3 etc
groep 3,4,5
groep 6,7,8
25 jaar e.o.
groep 1,2
groep 3,4,5
groep 6,7,8

 

Streetdance betekent letterlijk ‘straatdans’ en ontstond begin jaren 80 in de achterstandswijken van New York, waar veel op straat werd gedanst. Het is een mix tussen jazz, funk en hiphop en het kent geen vaste regels.
Streetdance is te vergelijken met dat wat je vroeger vaak zag in de videoclips van Janet en Michael Jackson. Grote groepen dansers, die synchroon gave moves deden op vette beats!

Het is een speciale manier van bewegen en het kan in verschillende stijlen.
Zo is er aan de ene kant de heuse HIPHOP cultuur, die is ontstaan vanuit de breakdance scene. En aan de andere kant is er de streetdance die is ontstaan uit de wereld van jazzballet. Als dat in het midden ergens bij elkaar komt ontstaat er streetdance in allerlei vormen. Bijvoorbeeld wat je ziet in de clips van Britney Spears, Lady Gaga, Madonna en Janet Jackson.
Streetdance is voor alle leeftijden en je doet het bijna nooit alleen. Wat deze sport zo bijzonder maakt, is dat improvisatie en aanmoediging door omstanders een belangrijke rol spelen. Er is dus een sterke interactie tussen de dansers onderling en met het publiek. De muziek waarop wordt gedanst is meestal R&B, rap of swing.

Tijdens de les wordt er aandacht besteed aan danstechniek, coole moves en studeer je samen een choreografie in op bekende muziek.

Streetdance is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. DSD biedt op verschillende dagen lessen aan voor alle leeftijdsgroepen.

Kledingadvies: Zwart danspakje en zwarte boyshort met zwarte dans sneakers. Dit is allemaal verkrijgbaar op de dansschool.

Bekijk de foto’s van de Noord-Nederlands Kampioenschappen Streetdance en Showdance (hét NNKS)!.

 

Bekijk foto’s:

 

Breathless

 

DSD Flas(h) Squat

 

Kiddy Kids

 

Majestic Girls

 

Snow Girls

 

Nieuws

Voorronde van Urban Dance KNGU
09 april 2019

In het Sportcentrum in Drachten is afgelopen zondag de voorronde van het Urban Dance KNGU gehouden.
Lees meer >


Nieuwsbrief maart
28 maart 2019

Lees de laatste nieuwsbrief met acties en andere informatie over de Dans Studio
Lees meer >


Demoteam Lacrimosa van Dans Studio Drachten in Orlando
04 februari 2019

Het Demoteam Lacrimosa van Dans Studio Drachten heeft afgelopen vrijdag tot en met zondag meegedaan aan het NDTC National Dance Team Championship in Orlando Walt Disney World in de Arena van ESPN Wide World Sports Complex.
Lees meer >

Schrijf je in via bedrijfsfitness

www.sportenmetkorting.nl

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

E-mail: