Jazzdance

Dinsdag 18.30 – 19.30   12 jr e.o. (klas 1,2,3 etc)

Jazzdance is een dansstijl waarin op een swingende manier wordt gewerkt aan verschillende elementen van klassieke en moderne dans. Doordat deze stijl zich samen met de muziek ontwikkeld, ontstaat de brede variatie aan expressieve bewegingen, ritme, contrasten, swing en dynamiek, die zo kenmerkend zijn voor jazzdance. Aspecten als ritme, snelheid, techniek en kracht komen aan bod en er wordt gewerkt aan verschillende fysieke en danstechnische aspecten. Maar ook creativiteit en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke onderdelen van de les.

Je begint de les met een inswinger op aansprekende muziek. Vervolgens ga je aan de slag met oefeningen voor onder andere houding, coördinatie, buikspieren en lenigheid. Je leert verschillende elementen uit de jazzdance zoals afrollen, isolaties, strechtching en grondoefeningen waarmee je aan je hele lichaam en houding werkt. Tijdens de les werk je onder andere voor de spiegel, over de diagonaal en in de lengte van de zaal. We sluiten de les af met een leuke dans. Met een groot scala aan oefeningen, combinaties en choreo’s zorgen we voor leuke lessen. Plezier hebben en houden in het bewegen op muziek staat voorop, maar het belangrijkste is samen bezig zijn.

Jazzdance is voor leerlingen van groep 8 en klas 1 en 2 etc. van het voortgezet onderwijs.

Kledingadvies: Een zwart balletpakje en zwarte panty met daar over heen een boyshort. Dit alles is verkrijgbaar op de dansschool.

Bekijk de foto’s van de Noord-Nederlands Kampioenschappen Streetdance en Showdance (hét NNKS)!.

 

Bekijk foto’s:

 

Breathless

 

DSD Flas(h) Squat

 

Kiddy Kids

 

Majestic Girls

 

Snow Girls

 

Nieuws

Voorronde van Urban Dance KNGU
09 april 2019

In het Sportcentrum in Drachten is afgelopen zondag de voorronde van het Urban Dance KNGU gehouden.
Lees meer >


Nieuwsbrief maart
28 maart 2019

Lees de laatste nieuwsbrief met acties en andere informatie over de Dans Studio
Lees meer >


Demoteam Lacrimosa van Dans Studio Drachten in Orlando
04 februari 2019

Het Demoteam Lacrimosa van Dans Studio Drachten heeft afgelopen vrijdag tot en met zondag meegedaan aan het NDTC National Dance Team Championship in Orlando Walt Disney World in de Arena van ESPN Wide World Sports Complex.
Lees meer >

Schrijf je in via bedrijfsfitness

www.sportenmetkorting.nl

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

E-mail: